Hankkeen eteneminen

Julkaistu 4.11.2014 | Kirjoittanut lauralaak | Kategoria(t): Yleinen
Avainsanat:,

Osastolla työskentely on sujunut mukavasti. Alkuun olimme kaikki vähän jännittyneitä siitä miten kaikki lähtee sujumaan. Opiskelijat ovat ottaneet työnsä haltuun tosi hyvin. Erikoissairaanhoidon kirurgian osastolla työtä riittää ja päivät menevät todella nopeasti. Moniammatillisuus on tullut hyvin esille, kun lh ja sh opiskelijaparit hoitavat yhdessä koko vuoron. Tietenkin lääkäreiden, fysioterapeuttien, kipuhoitajien, avannehoitajan, kuntoutusohjaajan yms. kanssa olemme tehneet yhteistyötä. Osastolla on selkeä työnjako, mikä helpottaa omien töiden organisointia. Olen kysellyt opiskelijoiden kokemuksia tähän astisista fiiliksistä ja jotain tähän nyt kokoan. Toivon, että muut kommentoivat tänne omia mietteitään asiaan liittyen 🙂

Aamulla opiskelijayököt antavat raportin aamuun tulleille opiskelijoille ja hoitotyön opelle tai osaston vastaavalle sairaanhoitajalle. Päivä lähtee liikkeelle töiden organisoimisella, lääkkeiden jaolla ja potilaiden aamupalalla. Osaston luonteesta johtuen ravitsemuksella on suuri merkitys. Kuka saa syödä ja mitä saa syödä ja kuka ei saa syödä ollenkaan. Osastolla on paljon tutkimuksia, toimenpiteitä ja tietenkin leikkauksia. Alkuun meidän huoneisiimme valittiin ns. helpompia caseja, mutta hankkeen edetessä meille on jaettu haastavampia tapauksia.

Lääkärinkiertoon mennessä aamutoimet on yleensä hoidettu. Opiskelijat hoitavat kierron niin, että joko hoitotyön ope tai osaston  sairaanhoitaja on mukana siinä. Sen jälkeen hommaa riittääkin tehdä/muuttaa hoidon suunnitelmaa, kirjata toteutusta tai hoitaa jatkohoitoon menevien asioita. Kirjaaminen Efficalle vie paljon aikaa ja on haastavaa, mutta opiskelijat ovat hyvin päässeet siihen sisälle.

Opiskelijat ovat tykänneet tosi paljon siitä, että saa rauhassa kokonaisvaltaisesti hoitaa omien potilaiden asioita. Silloin ymmärtää paremmin kokonaisuuden. Iltavuorolle raportointi on myös helpompaa, kun on kokonaisuus hallinnassa.

Jos jotain on jäänyt tekemättä niin siitä on sitten viestitetty ja muistuteltu, jotta seuraavan kerran paremmin muistaa mitä tuli tehtyä 🙂 Olemme saaneet tosi hyvin apuja kaikilta ja välillä olemme jopa kerenneet käydä tekemässä toimenpiteitä muissa huoneissa, mikä on ollut opiskelijoiden oppimisen kannalta hyvä. Hankkeen nimensä mukaisesti vastuuta ollaan otettu. kierto

Vain kirurgit puuttuvat kierrolta. Kiertoa siis odotellaan 🙂

kommenttia
  1. tuulahk sanoo:

    Hei, olen kuullut monelta taholta että teillä menee harjoittelussa tosi hyvin, te osaatte jo paljon, teette hienosti keskenänne yhteistyötä, osaston henkilökuntakin on tullut tutuksi ja yhteistyö toimii. Hyvä juttu! Meilläkin Jalkarannan sairaalan osastoille hankemalli etenee hyvin ja ensi keväänä on eka samankaltainen moniammatillinen yoiminta sh/ lh opiskelijoiiden kesken. Tästä tuli muuten toive ihan osastolta itseltään…minä en olisi sitä työn tohinassa edes tajunnut.

    Jatkakaa vaan samaan malliin, niin työllistyminen akuuttihoitoon on aina vaan lähempänä! ja osaaminen se vaan kasvaa, kasvatte siis asiantuntijoiksi ehkäpä ihan huomaamatta!

    Tsemppiä haastavaan ja nopeatempoiseen hoitotyöhön!

    Tykkää

    • lauralaak sanoo:

      Siis mahtavaa, että moniammatillinen opiskelu laajenee. Juuri Petri kommentoi tätä harjoittelua, että olisipa kaikki harjoittelut tällaisia..

      Tykkää

  2. linnnda sanoo:

    Joo hyvin on nyt vihdoinki lähteny sujumaan kaiken sen alku jännityksen jälkeen!
    Alkuun pelotti ja jännitti ihan hirveesti, että miten kaikki lähtee sujumaan tässä hankkeessa. Ja vielä kun sairaala työympäristönä oli mulle ihan vieras paikka, niin jännitys oli varmasti kymmenen kertaa suurempi. Ekan kahden perehdytysviikon jälkeen musta tuntu etten tästä selviä, mutta kun saatiin hanke käyntiin niin tuntu, että asiat lähti rullaamaan.

    Nyt hanketta edenny jo kolme viikkoa ja kohta se jo loppuukin. Meni aika kyllä yhtäkkiä ehkä liiankin nopeasti!
    Oppinut olen todella paljon näitten viikkojen aikana! Hanke on ollut todella hyvä oppimisen kannalta, kun saa paljon itse tehdä ja pähkäillä.
    Kannattan, että jatkossakin käytetään tämmöstä oppimismenetelmää!

    Loppu rutistukset vielä ja sitten alkaakin olla aika valmistua 🙂

    Tykkää

  3. Tuija Sulonen sanoo:

    Mahtavaa kuulla kommenttejanne tämän ensimmäisen kokeilun osalta 🙂 Uskoin ja luotin, että hyvin tämä menee vaikka haastavaa onkin. Olen kuullut oikeastaan vain positiivisia kommentteja, mutta keskustellaan kaikista tuntemuksista yhteisen tapaamisemme aikana 🙂 Hienoa ja kiitos kaikille VOOlaisille 🙂

    Tykkää

Jätä kommentti